Samvetet

Samvetet är ”folkreggae” bandet med rötterna i östra Småland och på Öland som redan har en hel del på sin meritlista. De har bland annat huserat förband till Kapten Röd, varit husband till Governor Andy och gigat på festivalerna This Is Hultsfred och Öland Roots.  Musikgenren Samvetet skapat kallar de själva en blandning mellan Bob Marley och Björn Afzelius.  Däri finns det influenser från både vismusik, folkmusik och reggae som de blandar på bästa sätt.
Samvetet arbetar just nu på sina andra EP som kommer att släppas under första halvan av 2016 som vi har tänkt ska bli vårt år.

Ludvig Hartler

Ludvig Hartler är uppvuxen i Nacka och har sedan 7 års ålder haft en gitarr att plinka gamla Rolling Stones och AC/DC låtar på. Men det var inte förrän som 13 åring, en novemberkväll 2008 han hörde John Mayers ”Neon”, som han insåg att musik kunde erbjuda något mer än bara tidsfördriv. Efterforskningar kring Mayer påbörjades och på den vägen upptäcktes blues och ikoner som Jimi Hendrix och Stevie Ray Vaughan.

Mycket inspiration kommer från äldre musik och de stora gitarristerna men på senare tid, i samband med att sången utvecklades, lyssnar idag Ludvig mycket på soul, rock och folk. Stora influenser idag är D’Angelo, Matt Corby, Stevie Wonder, Will Heard och White Denim.

Genom låtskrivandet strävas efter att knyta ihop det gitarrika soundet av  äldre förebilder tillsammans med nya influenser till musik som inte bara låter… den ska kännas också.

”Ludvig Hartler displays a remarkable sensitivity in combining attractive melodies and chord progressions in soulfully crafted compositions” – Tom Stein, Artist Development Consultant och Professor på Berklee College of Music

Ludvig Hartler @Facebook
https://www.facebook.com/ludvighartlermusic?fref=ts
Ludvig Hartler @Youtube
https://www.youtube.com/MusicByLudvigHartler

https://www.youtube.com/watch?v=HARc330fx6o https://www.youtube.com/watch?v=r5P0S3eGrgY https://www.youtube.com/watch?v=qBq7kgEQtNA

Tomas Brink

Tomas Brink, Singer/Songwriter från Värmland.
I hans musik hörs tydliga countryinfluenser med ett stänk av soul och gammal hederlig rock/pop.
Han blandar intimitet och värme med ett högt tempo och mycket energi.

Tomas har genom åren släppt flera album digitalt på Spotify och iTunes och spelar regelbundet både i
Stockholm och övriga Sverige.

[column grid=”2″ span=”1″]

[/column]
[column grid=”2″ span=”1″]

[/column]

Till portfolio »

Adée

kopia3DSC_5388

Adée är Ida Olsson från Öland. Under våren har hon ingått ett samarbete med Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights som samlar tusentals personer för att göra upp om nya strategier för att nå längre med jämställdhetshetsfrågorna. Adée har gjort Nordiskt Forums anthem låt “Woman” som släpptes 20 maj. Samarbetet har trätt i kraft tack vare kollektivet Femtastics grundare Vanessa Marko.

”Woman” är en hyllning till kvinnan, skriven direkt från hjärtat och tar upp det svåra ämnet om kvinnomisshandel och våld mot kvinnor i hemmet. Den har samtidigt en otroligt positiv vibe som för tankarna till ett oldschool Motownsound som blandas med Adées välskrivna rap.

Adée släpper 29e maj nya EPn “Honesty” som är producerad av David Ekströmer, Epn är döpt till just Honesty för att enligt Adée själv så har hon aldrig tidigare varit lika ärlig i sitt uttryck som nu.

[column grid=”2″ span=”1″]

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

[/column]

[column grid=”2″ span=”1″]

[/column]

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/d/d/6/sweetside.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382